PÁLYÁZATOK

  

C-tábla

Pályázó neve: EUROPROX Fejlesztő és Kereskedelmi Betéti Társaság

Pályázat megnevezése: GINOP-2.1.7-15  Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.7-15-2016-00743

Projekt megnevezése: Nyílt OSDP ipari szabványra épülő, emelt biztonsági szintű beléptető rendszerelemek fejlesztése és rendszerbe integrálása NFC-s mobiltelefon azonosítással

Szerződött támogatási összeg: 69.323.307 Ft

Támogatás intenzitása: 59,67%

Támogatás összege: 41.365.705 Ft

A Projekt fizikai befejezésének napja: 2021.12.31.A projekt keretein belül az Europrox komplex fejlesztési feladatra vállalkozik.
1. SmartProx beléptető vezérlő OSDP mester interface-el. Termék jelölése: SPC200
2. SmartProx OSDP-s RFID/NFC olvasó. Termék jelölése: SPR20
3. SmartProx OSDP-s RFID/NFC olvasó billentyűzettel. Termék jelölése: SPR20P
4. SmartProx OSDP-s RFID/NFC olvasó érintő kijelzővel. Termék jelölése: SPR20D
5. NFC-s virtuál kártya alkalmazás Androidra. Termék jelölése: MagicProx-eCARD (alternativ név: SmartProx-MVC/Mobile Virtual Card)
6. Fenti rendszerelemek integrálása az EntryProx Beléptető Rendszerbe

Az OSDP szabványra épülő NFC-s beléptető rendszerelemek megfejlesztésével létrejön egy olyan komplex műszaki megoldás, amely ötvözi az OSDP és NFC  technológia előnyeit és ezáltal biztosítja az ACaaS (Access Control as a Service) felhő alapú felügyeleti rendszerekbe történő migrációjukat. Az OSDP-s eszközök alkalmazásával a topológia egyszerűbbé, a telepítés gyorsabbá és költséghatékonyabbá válik. Az eszközök távolabb lehetnek a vezérlőtől. Megvalósul az eszközök
felügyelete és alkalmassá válnak a legmagasabb G3, ill. G4 biztonságú direktívának megfelelni. Az eszközök távolról elérhetővé válnak, miáltal konfigurálhatóak, így támogatva a költségek csökkentését és a hatékonyság növelését szerviz és karbantartás területén.
A mobiltelefonos azonosítási technológia lehetőséget teremt a fizikai beléptető kártya használata mellett olyan virtuális azonosítási technológia alkalmazására, amely működöképes minden NFC-s ANDROID-os készüléken. A projekt során megvalósításra kerül egy HCE-s (Host-based Card Emulation) mobil NFC-s virtuálkártya megoldás, amely megmutatja, hogy miként lehet hardware és szolgáltató független SE (Secure Element) nélkül fizikai kártyát helyettesíteni. A megoldás különlegessége, hogy a HCE service tud futni a háttérben, felhasználói felület használata nélkül. A felhasználónak nem kell alkalmazást indítani, csak oda kell érintenie a telefont az NFC olvasóhoz és minden tranzakció lezajlik a háttérben. A megoldás működik lock-screen esetén is. A virtuálkártya megoldás elkészítéséhez felhasználjuk a jelenkor informatikai vívmányait: titkosítás, digitális aláírás és keydiverzifikáció, ezáltal létrehozva egy biztonságos, könnyen portolható és rugalmas azonosítási platformot.