Codeks TA Munkaidő nyilvántartó rendszer

Time_Banner

A munkaidő optimalizálása, a munkaerőköltségek csökkentése és nem utolsósorban az alkalmazottak méltányos leterheltségének biztosítása érdekében egyre több cég vezet be munkaidő-nyilvántartási rendszert.

A munkaidő-nyilvántartással egy vállalat jelentős megtakarításokat érhet el, és egyúttal leegyszerűsíti a humánerőforrás-gazdálkodást.


A Codeks TA munkaidő nyilvántartó rendszer működése

 

 

 

 

1. Regisztráció a vezérlőkön

 

2. Eseményrögzítés – adatátvitel és szerver válasz

 

3. Események feldolgozása a Codeks szoftverben

A dolgozók minden eseményt (munkahelyre érkezés, ebédszünet, munkából való távozás stb.) regisztrálnak a vezérlőn azonosító eszköz bemutatásával.

A vezérlő továbbítja a rögzített eseményt a szerverre, ahol a Codeks TA szoftver fut. A szoftver menti és feldolgozza az eseményt. A feldolgozás eredménye ezután megjelenik a vezérlő képernyőjén, ahol a munkavállaló azonnal ellenőrizheti annak helyességét. A teljes munkaidő nyilvántartási rendszert a Codeks TA szoftver kezeli, amely egy helyi szerveren fut. Minden munkaidő és beléptető vezérlő csatlakozik a szerverhez és továbbítja az eseményeket, amelyek alapján a szoftver az alkalmazottak munkaidejét számítja ki.

Codeks_1

Codeks_2 Codeks_3
Az dolgozókhoz rendelt azonosító eszközök többfélék lehetnek: kártyák, kulcstartók, karszalagok, mobiltelefon, stb. A felvett eseményeket a vezérlő általában továbbítja a szervernek, de ha a kapcsolat a szerverrel átmenetileg megszakad, a rögzített adatokat a vezérlő belső memóriájában tárolja, és a kapcsolat helyreállásakor továbbítja a szerverhez. A Codeks TA program kezeli a teljes rendszert, meghatározza az alkalmazottak munkarendjét és tárolja adataikat.

Munkaidő nyilvántartás mobiltelefonnal

1. Regisztráció a Codeks Mobility modullal

2. Adatrögzítés és továbbítás a szervernek

A dolgozók a Codeks Mobility időregisztrációs alkalmazás segítségével rögzíthetik a munkaidős eseményeket mobileszközükön. A munkából való érkezés vagy távozás regisztrálásához egyszerűen kattintson a Regisztráció gombra, ami szimulálja a kártya bemutatását egy fizikai vezérlőn.

A Codeks Mobility alkalmazás rögzíti a munkaidős eseményt és továbbítja arra a szerverre, ahol a Codeks  TA szoftver fut. A szoftver elmenti és feldolgozza az eseményt, majd elküldi a választ, amely egy új felugró ablakban jelenik meg a dolgozó mobileszközén.

Codeks_4

Codeks_5

A munkaidő alatti üzleti vagy privát kilépések rögzítése is megoldott.

Ha a dolgozó a regisztrációkor nem tud csatlakozni a szerverhez, az alkalmazás elmenti az eseményt nem szinkronizált eseményként, és újracsatlakozáskor elküldi a szervernek.

 

 

3. A Codeks Virtual Card és Codeks Virtual Controller kiegészítő modulok

 

A teljes munkaidő nyilvántartó rendszert a helyi szerveren futó Codeks TA szoftver kezeli. A Codeks Mobility mobilalkalmazáson keresztül azonban csak azok a munkatársak regisztrálhatnak munkaidős eseményeket, akihez Codeks Virtuális Kártya van társítva a rendszerben.

*** Minden újabb Codeks-rendszernek, amelynek fő Codeks-licencét először 2021. október 1-jét követően aktiválták, legalább egy Codeks Virtual Controller-licenc SZÜKSÉGES ahhoz, hogy a Codeks Mobility alkalmazáson keresztül engedélyezze a mobil T&A-regisztrációt. Ez a licenc lehetővé teszi a virtuális vezérlő azon pontja körüli terület földrajzi korlátozását is, ahol az alkalmazottak még mindig mobilalkalmazáson keresztül regisztrálhatják munkaidejüket.

Codeks_6

Codeks_7

A virtuális kártyák felhasználókhoz való hozzárendeléséhez meg kell vásárolnia a Codeks Virtual Card licenckódot, amely megfelelő számú virtuális kártyát ad a dolgozók számára a rendszerhez.

Az újabb rendszerekben a felhasználók csak akkor tudnak majd T&A eseményt regisztrálni, ha a virtuális vezérlő pontjától a megengedett távolságon belül helyezkednek el.


Az NFC funkcióval való időregisztráció működési elve távoli helyeken és több alkalmazott számára

A Codeks Mobility alkalmazás számos felhasználási területtel rendelkezik. A mobil eszközök NFC funkcióját használva a Codeks Mobility mobilalkalmazáson keresztül a JANTAR NFC SPOT pont segítségével távoli helyszíneken is lehet regisztrálni a dolgozók munkaidejét. A Codeks Mobility mobilalkalmazáson keresztül egy mobileszközön több dolgozó munkaidejének regisztrálására is van lehetőség.

Codeks_8 Codeks_9
Az NFC mobiltechnológia segítségével a dolgozók távoli helyeken is regisztrálhatnak úgy, hogy mobileszközükkel átvizsgálják a helyszínen telepített JANTAR NFC SPOT-ot, és regisztrálnak a Codeks Mobility alkalmazással.

Az NFC-technológia használatának másik módja a több dolgozó munkaidejének regisztrálása ugyanazon a mobileszközön. A dolgozók közelítik a (MIFARE) kártyájukat például az építési terület vezetőjének telefonjához, és így regisztrálnak a Codeks Mobility alkalmazásban.


Milyen eszközök szükségesek a Codeks TA rendszerhez?

Codeks_10

A munkaidő nyilvántartás célja, hogy pontosan rögzítse a munkavállalók munkába érkezését és távozását, ebédszünetben eltöltött idejét, munkahelyi vagy magánéleti okok miatti távollétét, késői érkezését, korai távozását, munkaszüneti napját. A jó munkaszervezéssel és egy ösztönző jutalmazási rendszerrel kombinálva a munkaidő nyilvántartás jelentős megtakarításokat eredményezhet a vállalat számára, és egyúttal javítja a humánerőforrás-gazdálkodást.

A munkaidő nyilvántartás megvalósításához munkaidő és beléptető vezérlőkre, RFID olvasókra, RFID azonosító eszközökre és munkaidő nyilvántartási szoftverre van szüksége. Bonyolultabb rendszerekben további vezérlők-olvasók adhatók a rendszerhez.


Codeks TA Kit >>> Codeks TA >>>